KÉZ-TENYÉR ELEMZÉS

 

Gyakran mondjuk: „úgy ismerlek, mint a tenyerem”. Valóban? Nézzünk bele a tenyerünkbe és gondolkozzunk el: valóban ismerjük-e a saját tenyerünket, és azt, hogy mi mindent rejt és árul el rólunk.
A régi bölcsek szerint az agy a mozdulatlan mozgató, az ötletadó, míg a kéz a végrehajtó. Emiatt a kéz –a fej után- a második legfontosabb helyen álló testrészünk.
A tenyérelemzés nemcsak a sors megismerése céljából hasznos és érdekes, de segítséget nyújt az önmegismeréshez is. Hiszen az élet legnagyobb feladata, hogy megismerjük önmagunkat, s megtanuljunk saját magunkkal bánni. Míg magunkat nem ismerjük, addig másokat sem tudunk megismerni, megérteni.
A kéz-tenyér analízis a lélek pszichikai elemzése. A tenyér, a benne lévő vonalrendszerek, az ujjak hosszúsága, minden apró jel reális ismeretet közöl a személyiségünkről. Az elemzés során persze a jövőre vonatkozó eseményekre is fény derül, de ezek csak lehetőségek, ezután mindenki maga dönti el, hogyan folytatja, alakítja tovább az életét.
Mindenki szeretne sikeres és boldog lenni, de ezért tenni is kell! Rajtunk múlik boldogságunk, életünk alakítása egyedül a mi kezünkben van!