LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

 

Honnan tudja egy beteg, hogy milyen módszerek közül választhat?
Az első találkozás alkalmával – megismerve pontosan a panaszokat, illetve az orvosi diagnózist – ismertetjük a beteggel, hogy az ő problémája milyen általunk végzett gyógymóddal vagy gyógymódokkal gyógyítható. Ha többféle megoldás is létezik az adott betegségre, akkor mindet megismerve, a beteg maga dönthet a gyógyítás módjáról.

Melyik a számomra legmegfelelőbb gyógymód?
Sajnos erre nemcsak mi, más sem tud pontos választ adni. A gyógyulás útján nincsenek garanciák. Ahány út és módszer létezik, annyi ember. Hogy az Ön számára melyik gyógymód hozza el a gyógyulás, azt az első kezelés eredményessége mutatja meg. Csak azt a gyógymódot szabad tovább folytatni, amelyiknél már az első alkalom után érezhető változás van. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, természetesen, segítünk dönteni, hogy melyik is az, mellyel legnagyobb számban gyógyultak a betegek.

Hány alkalomból áll egy kezelés?
Miden beteg kezelése egyéni és testreszabott. Nincs két egyforma betegség és nincs két egyforma szervezet sem. Míg egyesek nagyon rövid idő alatt, csodálatosan gyorsan gyógyulnak, addig másoknál kicsit lassabban jönnek az eredmények. Az első kezelések után érzett javulás mértéke határozza meg a további kezelések számát és gyakoriságát.

„Hozzám hasonló beteg gyógyult már meg Önöknél?”
„Hányan gyógyultak már ki ilyen betegségből, mint az enyém, ezekkel a gyógymódokkal?”
Sokszor hangzanak el ezek a kérdések, ezért is indítottuk útjára „Gyógyulásom története” című rovatunkat.
A gyógyulás történeteket nem mi írjuk, azokat betegektől kapjuk. Csak olyan történetet tudunk felrakni, amit leírnak nekünk és beleegyeznek, hogy szerepeljen a web lapon.
Minden ilyen történetnek nagyon örülünk, mert mások sikerei, csodái erőt és hitet adnak a hasonló betegeknek, hogy ne csüggedjenek, van megoldás.
Az is igaz, ha fáj a fogam és betömi a fogorvos, nem járok vissza hálálkodva, hogy elmúlt a fájdalom, hiszen ezért mentem oda, ő "csak" az általam megkért feladatot látta el … Mi mégis kérünk, mindenkit, aki nálunk járt és meggyógyult, írja meg történetét, hogy lássák mások is, mennyiféle bajra van alternatív megoldás.

Le kell-e vetkőzni a csontkovácsoláshoz?
Nem! Előnytelen egy ilyen kezelést mezítelen bőrfelületen elvégezni, mivel a frissítő masszázstól eltérően nem a bőrfelület masszírozom, hanem az ízületi kapcsolódások minőségét javítom, ami ruhán keresztül is elvégezhető.

Hogyan érdemes öltözni a csontkovácsoláshoz?
Mindenképpen laza ruházat szükséges, hogy ne szorítsa a testét, és szabad mozgáslehetőséget biztosítson a végtagoknak.

Fájdalmas-e a csontkovácsolás?
Általában nem, viszont az emberek érzékenysége nem egyforma. Mindent megteszek azért, hogy ne okozzak fájdalmat a kezelés alatt. Ha valamelyik ízület erősen merev és kötött, akkor előfordulhat némi rövid ideig tartó fájdalom!

Mennyire veszélyes a csontkovácsolás?
Mindenkihez a saját állapotának megfelelően kell nyúlni. Ehhez először alaposan tájékozódni kell az egészségi állapotáról! Ha úgy ítélem meg, hogy a csontkovács kezelés kockázatos, akkor erről tájékoztatom. Abszolút ellenjavallt a súlyos fokú csontritkulás esetében.

Egy csontkovács kezelés várhatóan megoldja-e teljesen a gondomat?
Az első kezelés már sok mindent megold és megmutat, de mivel az izomzatnak van egy nagyon komoly visszahúzó és visszarendező hatása, a kezelés után elkezdenek fokozatosan visszatérni az eredetihez hasonló panaszok. Hiába rakom helyre a csontokat, a beidegződött izmok visszahúzzák. Ami tizenöt éve elmozdult, nehezen áll vissza a helyére. Egy-két hét múlva megismételve a kezelést, a javulás rögzíthető, amit persze érdemes 4-6 havonta megismételni!

Milyen korban ajánlott a csontkovácsolás?
Bármilyen korban. Sok esetben hallottam, hogy gyermekek gerincferdülésére azt mondták: majd kinövi! Többet kell tornásznia! Pedig pont a gerinc-, illetve csípőcsont elmozdulás az, amit a legritkább esetben lehet kinőni! Nem vitatom a különböző tornák szervezetünk egészére gyakorolt jótékony hatását, csupán arról van szó, hogy az esetek többségében minden terhelés tovább rontja a gerinc állapotát.