A RÁKRÓL ÁLTALÁBAN

 

  1. Lehetséges lelki okok:

A rák egy „alattomos” betegség, nagyon sokáig bujkál, szinte csak akkor észleljük, amikor megerősödött. Megerősödött, és ez nagyon nehézzé teszi a gyógyulás útját. Adott a betegségtudat, a sok kudarc (amit hallott, látott, tapasztalt stb.), és a harc valami ellen. A szó hagyományos értelmében szinte megvalósíthatatlan feladatnak tűnik leküzdeni a kórt!
Nem gyógyíthatatlan betegség! Ki lehet belőle gyógyulni!
Mivel „alattomos”, sokáig megbúvó betegségről van szó, a tünetei, a lelki tünetei is igen összetettek és sok, de leginkább őszinte vizsgálódásra van szükség! A felismerésen túl kell még a gyógyulás vágya, miértje is.
Tény, hogy a tudományos világ bebizonyította: naponta keletkeznek szervezetünkben ráksejtek, de azokat felismeri az immunrendszer, s így hathatósan védekezve megóvja az egészséget. Az immunrendszer csak akkor képes védelmébe venni az egészséges sejteket, amikor a tudatban is tisztázódott: mi számít jónak, követendőnek. Vannak élethelyzetek, amikor feléled bennünk a lázadás, a titkolózás szelleme, de nem talál, nem találhat megfelelő táptalajra, mert a többi sejt jól érzi magát. Jól érzi magát, mert örömöt kap, örömmel végzi munkáját.
A rákos sejtek, ha szaporodni kezdenek, tulajdonképpen „csak” figyelmeztetni szeretnék „gazdájukat”, hogy oldja meg a kialakult konfliktust. Az ember tudata nem ismeri fel az okot, ezért a test is hasonlóan válaszol, nem ismeri fel a „beteg” sejteket, hiszen egészen mással van elfoglalva. Saját fenntartásával, mely leköti minden energiáját, mert az örömtelenségből fakadóan nem marad ereje másra.
A rákot elkerülhetjük aránylag egyszerűen. Időnként végezzünk önelemzést, nézzünk szembe bátran gondjainkkal, vegyünk róluk tudomást, lehetőségeink szerint oldjuk meg azokat, de legalább törekedjünk rá. Ami még nagyon fontos, legyen bátorságunk másoknak (az érintett személyeknek, akikkel szemben létrejött a válság), elmondani, ami a szívünket nyomja.
Négy fő probléma okozza a legsúlyosabb bajokat: neheztelés, rosszallás, bűntudat és a félelem. Ezek az érzések, és ezek következtében fellépő gondolatok, mások hibáztatásából és élményeinkért vállalt felelősség elhárításából erednek. Egy dolgot viszont nem szabad elfelejtenünk: bármi történjék is „odakint”, ez csupán belső gondolkodásunk tükörképe. Mit jelent ez? Az emberek úgy bánnak velünk, miként belső elvárásaink azt megkívánják. Pl. ha mi nem tartjuk szeretetreméltónak magunkat, akkor úgy érezzük, hogy mások sem szeretnek bennünket, és csak az ezt megerősítő történéseket vesszük észre magunk körül.
Betegség alakulhat ki, ha…                                                                                    

  1. Abban a hitben élek, hogy hibát követtem el. Elítélem magam, kételkedem magamban, vádolom önmagam. Nem létezik jóvátehetetlen hiba és soha nem késő!
  2. Hiányérzetben (szeretethiány, több figyelemre vágyom, senki nem ért meg, nem számít a véleményem stb.) élek, ezért nem élhetek kiegyensúlyozottan.
  3. Nem szeretek. Ha képtelen vagyok a szeretetre, ha nemcsak másokat, de önmagamat sem szeretem, nem fogadom el olyannak, amilyen vagyok.
  4. Nem vagyok elégedett. Nem élek békében önmagammal, környezetemmel, másokkal.
  5. Másképp élek, mint ahogy tulajdonképpen szeretnék, mint amit helyesnek tartok. Változtatni nem merek. Félek a változtatástól, főleg annak következményeitől, pl. mit szólnak a többiek. Megpróbálok „normális” lenni, a külvilág elvárásainak megfelelően élek.
  6. Tisztázatlan ügyeim vannak, pl. ha valakinek nem bocsájtottam meg, hanem továbbra is szemrehányással illetem, neheztelek rá, sőt! – vádolom.
  7. Valami nyomaszt, nem oldottam meg bizonyos problémákat.
  8. Nem ITT és MOST élek, elszalasztom a lehetőségeket. Ha múltból élek, a múltat folytatom, pedig az már halott. Ha viszont már a jövőben élek, akkor olyan időben létezem, ami még meg se született. Élnem csak a jelenben lehet, hiszen az élet természete folytonos áramlás, az egyik pillanatról a másikra történő szakadatlan változás.

II. Lehetséges fizikai okok a negatív földsugárzások:
Bizonyára sokan átélték már azt a különös, misztikus, semmihez sem hasonlító érzést, ami akkor tapasztalható, amikor belépünk egy középkori épületbe, pl. egy régi templomba. Modern korunkban többnyire véletlenszerűen választják ki az épületek helyét, megfeledkezve azokról a módszerekről, amelyeket elődeink használtak. A középkori építőmesterek templomaik nagy részét, olyan helyeken építették fel, amelyeket az akkori radiesztéták – táltosok, mágusok – jelöltek ki, akik megkeresték a jótékony hatású, pozitív földsugárzásokat.
Óriási szükség lenne az épületek kijelölésénél nálunk is (Németországban újra így van.) a radiesztézia alkalmazására, ugyanis a jótékony földsugárzások mellett negatív hatások is érnek bennünket.
Az 1950-es években egy magyar közegészségügyi felügyelő –Hernádi Mihály- jött rá arra, hogy az egészségre káros földsugárzások szabályos négyzethálót alkotnak a Föld körül. A sugarak észak-dél és kelet-nyugat irányban, kb. kétméterenként helyezkednek el. Felfedezése miatt elbocsátották állásából, tanulmányait egy német fizikus publikálta, ezért a világ Hartmann-háló néven ismeri a számunkra ártalmas földsugárzásoknak ezt a rendszerét.
A negatív sugárzások másik, nem elhanyagolható csoportját a föld alatt meghúzódó vízerek által kibocsátott rezgések adják, ezek romboló hatása még súlyosabb, mint a Hartmann-zónáké. A vízerek nem azonosak a talajvízzel. A vízér a geológiai törések mentén a belső repedésekben lassan továbbszivárgó víz. A vízerek iránya, hőmérséklete, mélysége igen változó.
Ha huzamosabb időt töltünk egy föld- vagy vízérsugárzás fölött pl. az ágyunk ilyen helyen van, sérül a testet körülvevő energiaburok, az aura, aminek hatására betegségek alakulnak ki. A tünetek attól függően jelentkeznek, hogy hol és milyen sugárzás éri testünket, illetve mely pontokon keresztezik testünket. Természetesen a betegségek nagy része orvosi vagy természetgyógyászati módszerekkel gyógyítható, de ha a kiváltó ok ez akkor a panasz időről időre jelentkezni fog és a betegség lassan krónikussá válik.
A Hartmann-zónák fölött elhelyezkedő szervek gyulladásba jöhetnek, bekövetkezhet fejfájás, szívritmuszavar, gyomorpanaszok. A Hartmann-csomópont okozhat epilepsziát, szívinfarktust.
A vízerek sugárzása sokkal veszélyesebb. Ez a típusú gyulladás előidézhet ízületi gyulladásokat, szklerózis multiplexet, zöldhályogot, szürkehályogot, érszűkületet, cukorbetegséget, meddőséget, gyomorvérzést, petefészek cisztát, miómát, zsírdaganatot.
A vízerek és Hartmann-sugarak csomópontjában szinte kivétel nélkül daganatos betegségek alakulnak ki.
A káros sugárzások éppúgy hatnak a földszinten, mint a tizedik vagy huszadik emeleten. Elhárításukkal sokan próbálkoztak legkülönbözőbb eszközökkel, de mérhető eredményt senki nem tudott produkálni.
Az egyetlen biztos módszer a negatív hatások kiküszöbölésére, ha nem tartózkodunk huzamosabb ideig Hartmann-zónák vagy vízerek fölött. Méressük ki lakásunkat szakemberrel, és helyezzük fekhelyünket egy nyugodt, sugárzásmentes helyre!

Felhasznált irodalom:
Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés
Kovács András: Nagy táltoskönyv