ÉTKEZÉSI TANÁCSOK RÁKBETEGEKNEK

 

A rák a szellem, a lélek és a test betegsége.
Sokszor leírtuk már, hogy a rák lélekből fakad. Az esetek 90%-ban valamilyen fel nem dolgozott lelki, érzelmi probléma áll a betegség hátterében. A teljes gyógyuláshoz elengedhetetlen, hogy ezt a problémát megtaláljuk, szembenézzük vele és elengedjük.

A gyógyulásnál azonban fizikai szinten is segíteni kell a testnek, hogy meg tudjon szabadulni a sok, beteg, méreganyagokkal telítődött sejttől. Fontos, hogy amikor megtörténik az érzelmi „elengedés”, akkor a szervezet a legjobb formában legyen, hogy fizikailag is teljes legyen a tisztulás.

A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.
A ráksejtek táplálékai és a rákellenes étkezés főbb szempontjai:

  1. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők pl. NutraSweet, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só.

  2. A tej a szervezetet nyákképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. a nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.

  3. A ráksejtek virulnak a savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha a marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

  4. A 80% friss zöldségeket, zöldséglevet, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldségek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is). Azon kívül, naponta kétszer-háromszor fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius  fokon elpusztulnak.

  5. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. VÍZ! Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

  6. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.

  7. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát és ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

  8. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzni. (Prof. dr. Otto Warburg, kétszeres Nobe-díjas: „…ahol sok az oxigén, ott kevés a rák.” 1931) A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére.

  9. Ne használjunk műanyag edényt mikróban! Ne tegyünk műanyag vizes palackot a mélyhűtőbe! Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba! Egyáltalán: NE használjunk mikrót!

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé hírlevél formájában. A dioxin tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára.

Felhasznált forrás: Dr. Vargha Metodika Tudományos Intézet

Kedves rákbeteg!

Talán úgy tűnik, hogy néhány szempont drasztikusan megváltoztatja eddigi étkezési szokásait, de ne feledje! A saját gyógyulása érdekében teszi, más ezt nem tudja Ön helyett megtenni, és nem egy életre szóló étrend kialakításáról van szó, hanem egy 3-4 hónapig tartó tisztító-, gyógyulást segítő és támogató kúráról. Ez az idő elenyésző ahhoz képest, amennyivel meghosszabbodik élete a gyógyulást követően.