MIÉRT NEM SIKERÜL SOKSZOR A VÁLTOZTATÁS?

 

Új év, új élet!
Lefogyok. Le szokom a dohányzásról. Új munkahelyet keresek. Kilépek a rossz párkapcsolatomból. Mostantól egészségesebben étkezem…

Hányszor elhatározzuk! Aztán tartjuk is magunkat az elhatározásunkhoz, de csak egy rövid ideig és minden visszatér a régi kerékvágásba. Miért? Miért nem sikerül sokszor a változtatás?  Miért fullad kudarcba?

Egyébként, mi az, hogy „kudarc”? Azt jelentené, hogy valami nem úgy alakul, ahogy akartad, vagy remélted? Az élményteremtésbe sosem csúszik hiba. Hiánytalanul kivetítjük gondolatainkat és meggyőződéseinket. Bizonyára kihagytál egy lépést, vagy egy belső hang azt súgta, nem érdemled meg, vagy talán méltatlannak érezted magad.
Ugyanez történik, amikor számítógépen dolgozom. Ha hibát észlelek, én rontottam el valamit. Nem követtem maradéktalanul a gép törvényeit. Tehát, még mindig van mit tanulnom.
Érdemes megfogadnunk a régi bölcsességet: „Ha nem sikerül elsőre, próbálkozz megint!” Persze a mondásnak nem az, az értelme, hogy jól hordd le magad, aztán csináld végig ugyanolyan rosszul. Hanem okulva a hibáidból, próbálkozz másként, egészen addig, amíg nem megy tökéletesen.

Úgy vélem természet adta jogunk, hogy folyton sikereket érjünk el az életünkben. Ellenkező esetben vagy nem élünk belső adottságainkkal, vagy alábecsüljük magunkat, vagy egyszerűen nem ismerjük el a sikereinket (!).
Ha esetleg jelen magunkhoz képest (fejlődésünk adott szintjéhez képest) túl magasra állítjuk a mércét, olyan feladatot tűzünk ki, amit most még nem tudunk teljesíteni, akkor eleve kudarcra ítéljük.

Amikor a kisgyermek járni, vagy beszélni tanul, a felnőttek bátorítják, és a legkisebb eredményért is megdicsérik őt. A gyermek arca ettől felderül, és még lelkesebben igyekszik. Te is ezzel a módszerrel buzdítod magad, amikor valami újat tanulsz? Vagy azzal nehezíted meg a dolgodat, hogy ostobának, kétbalkezesnek, egy „rakásszerencsétlenségnek” titulálod magad?
A legtöbb színész azt hiszi, már az első próbán tökéleteset kell alakítania. Pedig a próba célja a tanulás. A próba már a név is erre utal, a próbálkozás időszaka, kísérletezés útján tanulunk, és ez elkerülhetetlenül hibákkal jár. Csak kitartó gyakorlással tanulhatjuk meg maradéktalanul az új anyagot. Egy-egy elismert szakember munkájába hosszú évek gyakorlata sűrűsödik össze.
Ne tedd azt, amit én tettem annak idején: nem voltam hajlandó semmi újba belevágni, mert féltem, hogy elhibázom, és ostobának gondolnak. Tanulás során mindaddig hibázunk, amíg tudatalattink nem illeszti egybe a megfelelő képeket.

Szóval, változtatni szeretnél… Igazad van! Felajánlom a segítségem. Érdemes megfogadnod a tanácsaimat, mert megtapasztaltam, hogy valóban működnek azok az elvek és ötletek, amelyeket hamarosan megismersz. Nem számít, hogy honnan indulsz, hogy életed mely területén szeretnél változtatni, mindenképpen döbbenetes eredmények várnak Rád!

Még ha régóta is tekinted magad szerencsétlen „flótásnak”, most kialakíthatod tudatodban a siker képletét. Nem számít, mely területen kívánsz működni, az alapelvek változatlanok. El kell ültessük a siker „magvait”. Ezekből a magvakból idővel bőséges termés fakad.

Válassz ki az alábbi megerősítések közül egyet, és ismételgesd napokon keresztül. Majd válassz ki egy másikat, és tedd ugyanezt. Tudatosuljanak benned ezek az elgondolások. Azon ne aggódj, hogyan éred majd el mindezt, „utadba fognak kerülni” a lehetőségek. Hagyatkozz belső intelligenciádra (ha úgy tetszik, a megérzéseidre), vezessen és irányítson az! Megérdemled, hogy életed minden területén sikeres légy.

Bármibe kezdek sikerül.
Bőven jut mindenkinek, így nekem is.
Szolgáltatásaimnak számtalan vevője van.
Belépek a nyertesek sorába.
Kivételes kegyekben részesít a sors.
A gazdagság minden formája eljut hozzám.
Remek lehetőségek várnak mindenütt.

És még egy utolsó jó tanács: Amikor ismételgeted, mondogatod, akár szóban, akár gondolatban, tudd, hogy így van!! Mert minden benned, mert minden fejben dől el!

Felhasznált irodalom:
Louise L. Hay: Éld az életed